Costineştiul va fi racordat la gaze

Costineştiul va fi racordat la gaze. Se lucrează pe străzile din localitate

Costineştiul va fi în curând racordat în întregime la reţeaua de gaze naturale. Se lucrează susţinut în Schitu, conductele urmând

să fie duse pe toate străzile din staţiune. Din toamnă, oamenii îşi vor putea racorda casele, pensiunile sau hotelurile, cea mai mare parte a localităţii având destinaţie strict turistică.

În momentul de faţă se lucrează susţinut pentru introducerea reţelei astfel încât până la vară să fie terminată această etapă. Urmează ca din septembrie, după ce pleacă turiştii, să se treacă la racordările individuale.

Potrivit estimărilor, cheltuielile de încălzire pentru populaţia din Costineşti vor fi mai mici cu 40% după racordarea la gaze, factura urmând să fie chiar şi de trei ori mai mică pentru cetăţenii care foloseau ca sursă de încălzire electricitatea.

Constructorul s-a obligat să aducă reţeaua de gaze până la poarta gospodăriilor, viitoarele racorduri şi branşamente urmând să se facă individual, pe propria cheltuială a oamenilor. La lansarea proiectului, în primăvara anului trecut, distribuitorul de gaze anunţa că, estimativ, costurile totale pentru racordarea la gaze a unei case ar ajunge la 2.000 de lei, vestea bună fiind că firma care face lucrarea este de acord cu plata acestei sume în 12 tranşe lunare.

Primarul Traian Cristea ne-a declarat că acest proiect este unul foarte important pentru localitate, deoarece va creşte considerabil confortul locuitorilor, dar şi al turiştilor în spaţiile de cazare. „Foarte mulţi folosesc sursa electrică pentru a se încălzi sau în bucătărie, iar costurile sunt destul de mari. Alţii au instalaţii şi centrale pe lemne, cărbuni. Efortul şi disconfortul sunt mari, să ai pensiunea plină de turişti şi tu să trebuiască să stai să bagi lemne în foc pentru a le asigura apa caldă. Această investiţie în gaze naturale, noi, Primăria şi Consiliul Local, am văzut-o ca pe un pas important spre civilizaţie şi confortul oamenilor. Noi ne-am făcut datoria şi am adus gazele în localitate. Mai departe, este treaba oamenilor să se racordeze, să încheie contracte cu distribuitorul de gaze. De aceea, în toamnă vom avea primele case racordate la gaze, iar întreaga localitate până în toamna anului viitor”, a precizat primarul Traian Cristea.

Odată cu finalizarea acestei investiţii, Primăria Costineşti anunţă că toate instituţiile publice din localitate vor fi racordate la reţeaua de gaze, creându-se astfel condiţii civilizate de termoficare.

Pentru realizarea sistemului de distribuire gaze naturale în Costineşti este prevăzută construirea unei reţele cu o lungime de 34 km, valoarea investiţiei, asigurată de dezvoltator, urmând să fie de peste 5 milioane de lei.

www.cugetliber.ro

Share
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail